Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2021

Gösterim: 627

BANÜ-BAUSMER Tarafından “2. Uluslararası Akıllı Ulaşım Sistemleri” Konferansı Düzenlendi

Akıllı Ulaşım Sistemleri Uygulama ve Araştırma Merkezimiz tarafından Akıllı Ulaşım Sistemleri alanında bu isimle tek uluslararası konferans olma özelliğine sahip “2. Uluslararası Akıllı Ulaşım Sistemleri Konferansı” düzenlendi. Çevrimiçi düzenlenen, geniş bir katılımla gerçekleşen ve BAUSMER Müdürümüz Prof. Dr. Mehmet Tektaş’ın yapmış olduğu açılış konuşmasıyla başlayan konferansa Akıllı Ulaşım Sistemleri Derneği (AUS Türkiye) üyeleri, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı üst düzey bürokratları, yurt içi sektör temsilcileri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve çalışanları ile başta Bandırma olmak üzere Kuzey Marmara Bölgesi  belediye başkanları katılım gösterdi.

İlk gününde AUS Türkiye üyelerinin katılımıyla ve Haberleşme Genel Müdür Yardımcısı Esma Dilek başkanlığında gerçekleşen ve geleceğe dair planlar ile iş birliklerinin konuşulduğu konferansta “akıllı ulaşım sistemlerine dair planlar ve iş birlikleri”, “yurt içi sektör temsilcileri”, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi akıllı ulaşım sistemleri strateji planları” temalarıyla ayrı ayrı oturumlar gerçekleştirildi. Ayrıca Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bünyesinde daire başkanları ve şube müdürlerinin katıldığı  “AUS Strateji ve Eylem Planları” temalı  oturuma, Haberleşme Genel Müdürlüğü Akıllı Ulaşım Sistemleri Daire Başkanı Selami Yazıcı tarafından başkanlık edildi. 

Düzenleme Kurulu Başkanlığını BANÜ-BAUSMER Müdürümüz Prof. Dr. Mehmet Tektaş’ın yaptığı, otuzun üzerinde tam metin  bildirinin sunulduğu, yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda bilim insanı, kamu ve özel sektör temsilcisinin katılım sağladığı “2. Uluslararası Akıllı Ulaşım Sistemleri Konferansı” yoğun bir ilgi görerek büyük bir başarı ile gerçekleşti.